четвъртък, 8 януари 2015 г.

ВОЙНАТА ДНЕС Е НАДНАЦИОНАЛНА - ЕДИНИЯТ СВЕТОВЕН ПРОЦЕНТ СРЕЩУ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ

Пътувайки от Куинс за работа всяка сутрин, от известно време наблюдавах израстването на една внушителна сграда в средната част на Манхатън. В началото строежът не се открояваше особено, но с всеки изминал месец, сградата се издигаше все по-внушително и все повече привличаше погледа ми, тъй като тя промени целия облик на средната част на Манхатън, където преди изпъкваха сградата на Крайслер и, разбира се, Емпайър Стейт Билдинг.

Вчера обаче, в Daily Kos, прочетох статия за тази сграда с адрес 432 Park Avenue: http://www.dailykos.com/story/2015/01/07/1356105/-432-Park-Avenue-is-everything-wrong-with-wealth-in-America



Сградата е по-висока от Емпайър Стейт Билдинг със 150 фута. Въпреки огромната си жилищна площ от 400 хиляди квадратни фута, апартаментите за живеене в нея са само 104. Вярва се, че само 1/4 от сградата ще бъде постоянно обитавана, въпреки че е изцяло продадена.

Кои са хората, закупили собственост в нея?

Наред с американските си колеги, това са петролни шейхове от Близкия Изток, китайски и латиноамерикански милиардери, руски олигарси.

А СЕГА МИ КАЖЕТЕ, КАК ЩЕ СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ СЪСЕДИТЕ ПО СГРАДА - РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ И АМЕРИКАНСКИТЕ ИМ КОЛЕГИ?

***

НА СНИМКАТА ОТ ТАЗИ СУТРИН, С ИЗГЛЕД ОТ КУИНС:


ВЪПРОСНАТА СГРАДА Е ТЪНКИЯТ ВИСОК НЕБОСТЪРГАЧ В ДЯСНАТА ЧАСТ. В ЛЯВАТА ЧАСТ СЕ ВИЖДАТ НЕБОСТЪРГАЧЪТ НА КРАЙСЛЕР И ЕМПАЙЪР СТЕЙТ БИЛДИНГ.




Няма коментари:

Публикуване на коментар