вторник, 26 февруари 2013 г.

Смъртоносният паразит БСП загуби един от своите домакини днес


След повече от 54 години членуване в БКП-БСП, днес моят 75 годишен баща напусна ТАЗИ партия.
В действителност той никога не бе член на ТАЗИ партия. През целия си досегашен живот баща ми ми показваше с пример, с действията и постъпките си, в какво наистина той вярва – нещо коренно различно от  поведението и действията на ТАЗИ партия, допринесли най-много за мизерията в България днес.
Единственото му голямо съжаление и чувство за вина, когато ми каза за решението си, бе че се е оставил да бъде лъган толкова много години и съответно не е противодействал. Хей, по-добре късно отколкото никога, нали!
ТАЗИ партия-паразит успя успешно да заблуди стотици хиляди честни българи и да отвлече техния политически избор, представяйки се за защитник на социалното в българското общество.
Българи, изолирайте паразита БСП завинаги! Оставете го да изъхне от глад, без живителна кръв! България се нуждае от истинска лява партия, която истински да отстоява интересите на тези, които "трябва да работят за да ядат".
Райчо Марков
Ню Йорк

неделя, 24 февруари 2013 г.

На вниманието на г-н Димитри Иванов - шампионът на в-к "СЕГА" по брой читатели:Г-н Иванов, защо нашият любим вестник цензурира идеи?

Идеи, които не призовават към нищо незаконно, не обиждат никого, изразени са в нормален тон и изобщо с положителна насоченост?

Райчо Марков,
Ню Йорк 

frognews.bg публикува МЕ-ММТ политическата програма за България


Коментарът ми под статията във frognews.bg:

“Благодаря, г-н Стефанов, за предоставения подиум в лицето на frognews. bg. ! Може би секцията "Бизнес и Туризъм" не е най-удачната за съдържанието на материала, но frognews. bg бе първата голяма българска политико-икономическа медия, която даде шанс на ММТ идеите да достигнат до повече българи.

Oбществото ни може само да спечели, когато повече политико-икономически идеи се състезават за одобрението на гласоподавателите. За мен frognews. bg доказа още веднъж, че е независима медиа - нещо, за съжаление, не много разпространено в България, а и в света.

Райчо Марков” 


За да могат да оценят програмата пълно, българските читатели трябва да се запознаят със 7-те смъртоносни измами на икономическата политика.
петък, 15 февруари 2013 г.

Поклон пред паметта на големия артист Тодор Колев

Икономията е майка на мизерията :-)

За ползващите английски - радио интервю с американския икономист Уорън Мозлър


Интервюто с Уорън започва около 28 минути и 50 секунди след началото на записа.

Уорън отново разяснява, шегувайки се с неразбиращите политици и икономисти, мита за т. нар. търговски войни, базирани на презумцията, че страната с по-слаба валута е в печеливша позиция. Също разяснаява мита за т.нар. "quantitative easing"

Водещият, който е канил Уорън и преди в радио-студиото си, и който е чел книгата му "7-те смъртоносни невинни измами на икономическата политика" и я разбира, казва в един момент, че всеки път, когато дискутира макроикономически проблеми с Уорън Мозлър, след това му трябват 3-4 дни да се възстанови. :-)

Чуйте го тук.

неделя, 10 февруари 2013 г.

Филмът на ужасите "Българският преход" продължава


България, януари 1997 г.
България, 10 февруари 2013 г.Разликата е, че сега има изход, начертан, стъпка по стъпка, от МЕ-ММТ прогарамата за България. Събудете се, българи!

петък, 8 февруари 2013 г.

Един голям американски президент и МЕ-ММТ програмата за България


На 11 януари 1944 г., около година преди смъртта си, американският президент Франклин Делано Рузвелт прави ежегодното обръщение към американския народ за състоянието на съюза (State of the Union Address) по радиото, а не по телевизията, тъй като по това време е болен от грип. В края на речта си обаче, Рузвелт моли камерите да влязат в студиото, за да запишат последната част от речта му, в която той прави предложение за добавка към американскта конституция и приемане на втора декларация за правата на човека – декларация за икономическите права.


четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Цитат на деня

"Повечето от  важните неща в света са постигнати от хора, които са продължавали да опитват, дори когато всичко е изглеждало безнадеждно."

Дейл КарнегиMost of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no hope at all.”

Dale Carnegie

понеделник, 4 февруари 2013 г.

Злият демон БСП

23-те ужасни години български преход досега ясно показват, че БСП е много вредна "лява" партия за българския народ като цяло. Дали тя целенасочено провежда грешната за привържениците си икономическа политика или е плод на незнание, не е от значение. Резултатите от нейната политика са трагични - 22% от българите вече не живеят на територията на страната.


петък, 1 февруари 2013 г.