понеделник, 14 октомври 2013 г.

Коментар под статия в bezpartien.com


Ivan Ivanov · Top Commenter

нещо от ежедневието :

Мой познат ми се обади по телефона за съвет....кого да убие. Не е шега. Случаят е следният.

На 60 години е. Машинен инженер. През соца работил в Машпроект. Дошла демокрацията ...и той помагал. Стоял на Орлов мост и пиел чай на студа, после подскачал пред Александър Невски щото не бил червен.

След това от проектант се превърнал в безработен, но станал бизнесмен...т.е. уредил се със сергия на Женски пазар. Седем години бизнес и си откачил радиаторите в къщи. Скъпо парно, а и Топлофикация била комунистически монополист.

После почнал със свой приятел да слага климатици по къщите на хората, ама за сметка на друг. Даже завел семейството си веднъж на море с новия на старо Опел Кадет. Важното е че успял да помогне на дъщеря си да завърши испанска филология в СУ. Миналата година поръчките спряли и отново безработен.

Междувременно дъщерята била заминала за Мадрид и работела в кетерингова фирма ...приемала поръчки по телефона и с три момичета се делели наема за апартамента. 

През март парите от обезщетението за безработица свършили. Миналата седмица направил инфаркт. Линейката от Бърза помощ го закарала в "Света Екатерина". Лекарите му сложили стент...дето се казва изкарали го от гроба. На излизане трябвало да плати 17 лева за престоя. Нямал. Обещал да донесе , те го пуснали ама без печати на епикризата. Прибрал с градския транспорт. В къщи бележка от жена му, че отива при дъщеря им и да не ги търси. За капак всеки месец трябвало да купува лекарства за 300 лева, ако иска да живее. Ама той не е сигурен дали му се живее при тези обстоятелства.

Та с последния си разговор от джиесема/преди да го изключат/ сподели какво бил намислил : 1. Да убие депутат или политик или 2. Да убие банкер...харесал си бил Левон, щото видял веднъж от къде влиза с колата в Булбанк. Викам му "Това ми се вижда малко крайно...убийството ", а той "Не. В най-добрият случай ще ме застрелят и всичко приключва, а в най-лошият ще ме вкарат в затвора, но лекарствата и храната ще са ми без пари и ще спя на топло".

Не можах да реша какво да го посъветвам...обещах да помисля и да му се обадя....ако е възможно.

Вие какво бихте го посъветвали, ако сте на мое място

Източник: bezpartien.com

1 коментар:

  1. Да гърми банкера, въобще да не го мисли!

    Нека преди това да иде на църква и да се помоли, де. Нека да му е мирна главата.

    ОтговорИзтриване