неделя, 23 ноември 2014 г.

ОСНОВАТЕЛЯТ НА PayPal КАЗВА, ЧЕ ДАНЪЦИТЕ УПРАВЛЯВАТ ПАРИТЕ, И ЧЕ БИТКОЙНЪТ НЕ Е КОНКУРЕНТ НА PayPal



Peter Thiel, основател на PayPal, разбира бизнес модела си. Той използва валутата чрез левъридж. Неговите пари в PayPal са деноминирани в парите на “Чичо Сам” (и тези на още 24 други нации). В крайна сметка търсенето в САЩ на парите на PayPal се предизвиква от данъците на “Чичо Сам”. Той знае, че Биткойнът не му е конкурент. Биткойнът не е деноминиран в американската валута и зад него не стоят данъци. Биткойнът е управляван от търговците на наркотици и спекулантите. Това не означава, че той няма стойност. Спомнете си по едно време в миналото лалетата имаха огромна стойност!

John Carney от MoneyBeat на Уолстрийт Джърнал:

“В неотдавнашно интервю в сайта Vox г-н Thiel свърза стойността на парите с изискването, че данъците трябва да се плащат с правителствената валута. “Вие няма да може да си платите данъците с Биткойн. Трябва да ги платите с долари. Ако не ги платите с долари, на вратата ви ще почукат хора с пистолети, за да ви принудят да ги платите” – каза г-н Thiel."

PayPal оперира всъщност като посредник между банките и получателите, като сметкита на PayPal се финансират чрез дебити на банкови сметки или аванси от кредитни карти. “Чичо Сам” не защитава PayPal, но той стои зад банките, които доставят банковите сметки и кредитните карти. И “Чичо Сам” гарантира, че винаги ще има търсене за “това, в което данъците могат да бъдат платени”.

Източник: ЕconoМonitor

Няма коментари:

Публикуване на коментар