сряда, 18 февруари 2015 г.

ПРОФЕСОР ГЪЛБРАЙТ ПРЕДАВА НА УОРЪН МОЗЛЪР МОЛБА ОТ ЯНИС ВАРУФАКИС (от стената на Мозлър във Фейсбук)

Джейми Гълбрайт


Уорън Мозлър                                                                Янис Варуфакис


Уорън Мозлър току-що публикува имейл-молба, който е получил от американския професор по инкономикс Джейми Гълбрайт, при когото пък, в Университета в Тексас - САЩ, е работил гръцкият финансов министър Янис Варуфакис. Гълбрайт написа също и увода в книгата на Мозлър “7-те смъртоносни, невинни измами на икономическата политика”. (Да напомня на читателите, че идеите на Мозлър бяха използвани за написването на МЕ-ММТ плана за България)


Мозлър (във Фейсбук): "Джейми ме помоли да предам това съобщение и всъщност този входящ имейл е единствената връзка, която съм имал с него в последно време":

“Уорън, поздрави,

Надявам се нещата при теб са наред; Забелязвам спад на имейлите ти напоследък, за което съжалявам.

Имам спешна молба от Янис в Брюксел. Изглежда, различни твои последователи от Италия са наводнили имейла му с безсмислени и безполезни съобщения по време, когато се нуждае от пълно съсредоточаване, за да завърши преговорите. Най-общо съобщенията имат заглавието: “Само Уорън Мозлър може да спаси Гърция.”

Може ли да пишеш на Паоло (бел.: Паоло Барнард е италиански журналист, един от разпространителите на ММТ в Италия) и другите ти италиански последователи, и да им кажеш, че Янис е напълно осведомен относно техните притеснения и виждания, но че бомбардирането на имейла му напълно ще отрови атмосферата по този проблем и, моля, биха ли спрели веднага?

Разбирам колко дразнещо може да бъде всичко това и спешно моля за твоята помощт и снизхождение.

Винаги твой,


Джейми”


КЛИКНИ ВЪРХУ СНИМКАТА ЗА ПО-ГОЛЯМ МАЩАБ:


***

Като че ли Мозлър е някакъв формален лидер, който е карал тези хора да пращат имейли на Варуфакис и има някаква власт над тях - нито е такъв, нито пък има някакво право да ръководи живота и постъпките на италианските граждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар