вторник, 17 февруари 2015 г.

БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ЗАЕМИ НИТО СЕГА, НИТО В БЪДЕЩЕ.. НЕКА ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА ПОВЕЧЕ!


Какво втълпяват на хората по света през последите 30 години?

"...Държавата е като фирма или домакинство. Тя не може да си позволява дефицити, не може да харчи повече, отколкото изкарва от данъци, и затова трябва да пести. Как? Като реже разходите за здравеопазване, обарзование, пенсии и всякакви други обществени услуги и инфраструктура! Когато на държавата не достига доходът от данъци, трябва да взима заеми с лихва и т.н и т.н….."



Всички тези твърдения са абсолютно НЕВЕРНИ и причиняват икономическа стагнация, безработица и бедност. Те обаче се слушат от избирателите, тъй като цял живот са слушали единствено тази мантра, и когато някой излезе и им каже, че това не е вярно, че държавата (правителството й) няма нужда от заеми, и че винаги може да си позволи да инвестира в обществената сфера в рамките на реалните ресурси, които са на разположение, този някой бива обявяван за популист.

Анкетата е взета от: http://stroeji.bg/survey_list.php?w=105

ХОРАТА РАЗБИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ "ИКОНОМИСТИТЕ" - КУКЛИ НА КОНЦИ. ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ТЕГЛИ ЗАЕМИ, НЕ Е ЛЕГИТИМНО… 

Все пак, за да бъдем честни, в България, поне засега, няма някой, който да се е изправил срещу нас и официално да се е противопоставил на горните ни твърдения. Не мисля, че все още сме останали незабелязани от българските редови икономисти или политици. Въпреки това никой от тях не се е осмелил да застане официално и да каже: "Аджеба - това, което твърдите не е вярно!"


Защо мислите не са го направили досега? Защото влязат ли веднъж в открит обществен дебат, ще бъдат смазани, тъй като ИСТИНАТА е на наша страна…. Но истината винаги излиза наяве рано или късно, и когато това се случи в България, тогава и ще заживеем достоен живот.

Райчо Марков
Ню Йорк

Няма коментари:

Публикуване на коментар