вторник, 9 юли 2013 г.

Димитри Иванов – кратък задочен коментар в “СЕГА”


Аз понеже не мога да коментирам под статии в този вестник (“СЕГА” ме е забранил), та реших да коментирам тук.

Г-н Иванов завършва днешната си статия, използвайки и това изречение:

“В информацията и комуникацията САЩ не крадат, а дават (че ограбват света чрез фалшиви пари е друг въпрос).”



Извинявам се, не разбрах…. “ОГРАБВАТ” ли казахте?!

Никой никого не ОГРАБВА, г-н Иванов. Всичко става по собствено желание. Светът, поради някаква причина, иска да спестява в щатски долари, изпращайки готови стоки и услуги в САЩ в замяна.

Идете във Федералния резерв на САЩ и поискайте нещо в замяна срещу 10 доларова банкнота например. Няма да получите нито повече, нито по-малко от друга 10 доларова банкнота, или някаква комбинация от по-дребни банкноти, общата стойност на които ще е точно равна на $10. И това е известно на всички. Никой никого не насилва с неконвертируемите доларови банкноти, търгуващи се при свободен, плаващ курс на международните валутни пазари.

Райчо Марков
Ню Йорк

2 коментара:

  1. ти си идиот, но не от тези пълни с идеи, а от тези с промитите мозъци. Хайде като си в голямата ябълка и си толкова наясно иди във федералния резерв и поискай да ти напечатат 10 доларова банкнота и после ми съобщи колко си платил за отпечатването, а после сам си направи аритметиката колко плаща страната с най големия вътрешен дълг за да се печата тоалетната хартия наречена долари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти си наивен. Фед ще ти даде $10 ако ти му дадеш $10 - това е всичко. Срещу една хартия получаваш същата хартия.

      Изтриване