петък, 22 март 2013 г.

Новини от последния час относно българските олигарси и клатенето на валутния бордВ продължение на новината, която г-н Симеон Дянков разпространи неотдавна - с три думи: новини няма никакви.

Тъй като все още никой в България не се е обявил официално за премахването на борда, с изключение на първия български ММТ блог, тайно се надявах, че някой български олигарх би ме потърсил (имейлът ми е обществено достояние) и евентуално предложил морална или финансова подкрепа за утвърждаването на идеята в българското общество относно премахването на валутния борд.

Искам официално да заявя: За жалост, до този час, нито един от българските олигарси, страстно желаещи отхвърлянето на валутния борд в България, не ме е потърсил. :-(

Райчо Марков
Ню Йорк


3 коментара:

 1. Темата за Валутния Борд в България е много деликатна ... всички - и бедните /повечето/, и средните /почти ги няма вече/, и някои богати /съвсем малко от тях/ - са много наплашени от Жан-Виденоновите събития (1996-97) и ги смятат за заговор за ограбване на спестовния български народ (напр. на Сорос, евреите от USA, КГБ и пр.).

  Само олигарсите /кредитни милионери/, наистина биха имали интерес да падне борда, но те биха го замислили по съвсем техен план ...

  А шпионите на Путин (ЧК / НКВД / КГБ / ФСБ), или тези на Чичо Сам (FBA / CIA), или тези на Юда (Mosad), или тези на EC (Барозо, Меркел и пр.) - не се знае още какво планират за нашата Майка-България ...

  Ще видим - успех все пак и на вас (ММТ), може да се окаже, че е най-доброто, но кой ли ще има време да я разбере, камо ли някоя от БГ-партиите и да я приложи ... трудна работа при тези избори !!!

  Regards,
  В.М.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мисля, че е пълна заблуда това, че само олигарсите биха спечелили от премахването на валутния борд.

   Времето на кредитните милионери отмина отдавна и то бе през края на 1989 до 1996 г., когато БКП-БСП трансформира общественото богатство в джобовете на малък списък милиционери (главно), правейки ги новите капиталисти и в българския случай, подобно на руския, бъдещи олигарси.

   Днес българските олигарси не са кредитни милионери. Те са милионери с вече присвоени средств от българската държава, продължаващи паразитния си "бизнес" чрез различните монополи и продължавайки да източват пресъхналите ни джобове.

   Що се отнася до ММТ, благодаря за пожеланията и вижте по-горе днешната публикация.

   Изтриване
 2. Добър ден, Райчо! Мисля, че валутният борд обслужва интересите на банковия картел в България. Те нямат интерес от премахването му. Продължителен, многогодишен валутен борд е против интересите на българското гражданство, производство и бизнес. Антон

  ОтговорИзтриване