петък, 25 декември 2020 г.

Честита Коледа и весело посрещане на Новата 2021-ва - годината на СВЕТЛИНАТА българска


Скъпи сънародници, братя и сестри, през последните 30 години нямаше политическа организация, която да защитава нашите интереси, интересите на хората на труда и разума. 2.5 милиона българи в трудоспособна възраст бяхме принудени да станем гурбетчии, а останалите се превърнахме в безработни или работещи бедни.

През пролетта на миналата година обаче група българи, живеещи в България и в чужбина, които никога преди не са се занимавали с политика и не са били членове на политически партии, създадоха партията на политическата революция – България на труда и разума (БТР) и аз, Райчо Марков - икономически емигрант в САЩ от 20 години, имах честта да бъда един от тях. Запознайте се с 12-те точки от манифеста на БТР "Пътят напред" в сайта ни (бтр.бг). 

Хората в БТР се обединихме около нови макроикономически идеи, които ни дадоха познанието, нужно за вдигането на българската икономика на крака, а оттам и на жизнения стандарт на всички ни. В България можем отново да имаме висококачествено безплатно държавно здравеопазване, образование, обществени услуги и инфраструктура. Може да има работа за всички при достойно заплащане и добри условия на труд, достойни пенсии на 55 години за жените и 60 години за мъжете при 30 години трудов стаж. Може да имаме добре екипирана и тренирана наборна армия, която да защитава националния ни суверенитет. И всичко това, без да взимаме държавни заеми или да зависим от чужди инвестиции! Необходимо условие за постигането на тези цели обаче е наличието на финансова и политическа независимост – нещо невъзожно, докато сме във валутен борд, в ЕС и в НАТО. Да, България трябва да напусне тези неоколониални организации и  да поеме по пътя на независимостта и строгия неутралитет; да поддържа двустранни отношения с всички желаещи държави на принципа на взаимноизгодния интерес. 

За радост светът вече не е еднополюсен. Военнотехнологичната мощ на Русия и икономическата сила на Китай прави тези държави Велики сили. САЩ вече не е световен хегемон. БТР ще използва новите геополитически реалности в своята външна политика и ще защити успешно българските национални интереси.

Партията на онеправданите “България на труда и разума” ще участва за първи път на избори догодина. Целта ни ще е да постигнем едно достойно, запонящо се представяне. Направим ли го, след това нещата ще се развият много бързо… Призовавам ви този път да идем и гласуваме, аз ще го направя за втори път в живота си.

Честита Коледа и весело посрещане на новата 2021-ва година! Годината на СВЕТЛИНАТА; годината на СЛЪНЦЕТО, което ще вдигне синьочервената мъгла от България веднъж завинаги!!!

Райчо Марков - член на Националния изпълнителен съвет на ПП БТР

Няма коментари:

Публикуване на коментар