сряда, 5 юни 2019 г.

Митинг за напускане на ЕС и НАТО! ПП "България на труда и разума"- БТР ще представи "Пътят напред" - 29 юни 2019 г. от 13 часа, езерото Ариана (до Орлов мост)





Ако сте във Фейсбук и проявявате интерес, запишете се тук: СЪБИТЕТО 

Това, от което Бългрия, българската икономика, спешно се нуждае сега, е намаляване на общото данъчно бреме (например ДДС = 0%) и обширни държавни инвестиции в здравеопазване, образование, инфраструктура, селско стопанство, технологии и алтернативни енергийни източници, програма за гарантирана заетост,... С други думи - България се нуждае от държавни бюджетни дефицити, много по-големи от 3% от БВП!

Горното е невъзможно за постигане поради 2 пречки:

- Първата е валутният борд, който отне контрола върху издаването на българския лев и го постави изцяло в ръцете на Европейската централна банка. Така, за да имаме нужното ниво държавен дефицит (данъците да са по-малки от правителствените разходи), ние трябва да го финансираме със скъпи външни кредити в евро, което обезсмисля цялото начинание. Валутния борд, обаче, можем да премахнем относително лесно, дори и докато сме още в ЕС. Много държави членки на ЕС все още разполагат със собствените си национални валути при плаващ курс - Румъния, Унгария, Полша, Великобритания,... Валутният борд може да бъде отстранен от българското Народно събрание. Става с проста промяна в закона за БНБ!

- Втората пречка е членството ни в ЕС, което поставя договорите на ЕС над Конституцията на България. Според договорите на ЕС бюджетите на всички държави членки трябва да бъдат одобрени от Европейската комисия. Правилото в ЕС е годишният дефицит да не надхвърля 3% от БВП на съответната страна, и който не го спазва, бива наказван с милиони глоби в евро. Италианското правителство, например, поиска бюджетен дефицит от само 2.74% с цел съживяване на икономиката (дефицит сам по себе си далеч недостатъчен за тази цел!), но Европейската комисия ги поряза и им наложи 2% + милиони глоби в евро. Именно затова БТР иска да изведе България от ЕС, защото не е достатъчно само да разполагаме с контрол над българския лев, но трябва да контролираме и собствената си макроикономическа политика!

За членството в НАТО, което унищожи Българската армията, няма нужда въобще да говорим... 

В ПЪТЯТ НАПРЕД тези проблеми са решени по подобаващ начин.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

БТР

Няма коментари:

Публикуване на коментар