СЪДЪРЖАНИЕ НА

сряда, 18 февруари 2015 г.

ПРОФЕСОР ГЪЛБРАЙТ ПРЕДАВА НА УОРЪН МОЗЛЪР МОЛБА ОТ ЯНИС ВАРУФАКИС (от стената на Мозлър във Фейсбук)

Джейми Гълбрайт


Уорън Мозлър                                                                Янис Варуфакис


Уорън Мозлър току-що публикува имейл-молба, който е получил от американския професор по инкономикс Джейми Гълбрайт, при когото пък, в Университета в Тексас - САЩ, е работил гръцкият финансов министър Янис Варуфакис. Гълбрайт написа също и увода в книгата на Мозлър “7-те смъртоносни, невинни измами на икономическата политика”. (Да напомня на читателите, че идеите на Мозлър бяха използвани за написването на МЕ-ММТ плана за България)


Мозлър (във Фейсбук): "Джейми ме помоли да предам това съобщение и всъщност този входящ имейл е единствената връзка, която съм имал с него в последно време":

“Уорън, поздрави,

Надявам се нещата при теб са наред; Забелязвам спад на имейлите ти напоследък, за което съжалявам.

Имам спешна молба от Янис в Брюксел. Изглежда, различни твои последователи от Италия са наводнили имейла му с безсмислени и безполезни съобщения по време, когато се нуждае от пълно съсредоточаване, за да завърши преговорите. Най-общо съобщенията имат заглавието: “Само Уорън Мозлър може да спаси Гърция.”

Може ли да пишеш на Паоло (бел.: Паоло Барнард е италиански журналист, един от разпространителите на ММТ в Италия) и другите ти италиански последователи, и да им кажеш, че Янис е напълно осведомен относно техните притеснения и виждания, но че бомбардирането на имейла му напълно ще отрови атмосферата по този проблем и, моля, биха ли спрели веднага?

Разбирам колко дразнещо може да бъде всичко това и спешно моля за твоята помощт и снизхождение.

Винаги твой,


Джейми”


КЛИКНИ ВЪРХУ СНИМКАТА ЗА ПО-ГОЛЯМ МАЩАБ:


***

Като че ли Мозлър е някакъв формален лидер, който е карал тези хора да пращат имейли на Варуфакис и има някаква власт над тях - нито е такъв, нито пък има някакво право да ръководи живота и постъпките на италианските граждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар