СЪДЪРЖАНИЕ НА

петък, 28 юни 2013 г.

Fundraiser for the first MMT conference in Bulgaria. Набиране на средства за организирането на първата ММТ конференция в България


Capitalism can achieve full employment and price stability in Bulgaria!
“Bulgaria and Modern monetary theory” blog and the Union of Economists in Bulgaria organize the first conference in Bulgaria devoted to MMT ideas, which can be used for achievement of full employment and price stability in the modern, open market economy. The conference will take place in November 2013. 

The funds, I want to raise, are necessary for transportation, hotel, renting a hall and also for promotion of the event in Bulgarian mass media. MMT makes the democracy stronger, as the MMT educated voters will know that national currency is public monopoly and, as such, they can always make it work for the public purpose.

 Yours truly,
Raicho Markov



You can make your donation here.


Капитализмът може да постигне пълна заетост и стабилни цени в България!
Блогът “България и Модерната монетарна теория” и Съюза на икономистите в България организират провеждането на първата конференция, посветена на ММТ-идеите, които могат да се използват за постигането на пълна заетост и стабилни цени в съвременната, отворена пазарна икономика на България. 

Средствата, които искам да наберa, са нужни за пътни разходи и хотел, наемането на зала и разпространяване на събитието чрез средтствата за масова информация. ММТ прави демокрацията по-силна, тъй като запознатите с нея избиратели ще знаят, че народът е монополния издател на националната валута и винаги е в състояния да я впрегне да работи за общественото благо. 
Искрено ваш,
Райчо Марков


Можете да направите дарение тук.

4 коментара:

  1. Изглежда този начин няма да събере нужната сума.
    Идеята за ММТ конференция е много добра.
    Ти имаш ли още желание за това?
    Мислиш ли, че могат да се привлекат известни лектори?

    Сумата не е голяма и може се потърси финансиране по други начини - фондации, сдужения, учебни заведения.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Работим по въпроса, МЕ-ММТ конференцията ще се проведе най-вероятно на 9 ноември в София и най-вероятно на нея ще говорят Уорън Мозлър и Павлина Чернева. Подпиши моля те петицията, ако още не си го сторил и нека и близки и познати я подпишат, благодаря!

      Изтриване
    2. Погледни страницата на рекламата на петицията във ФБ. Има много жертви там на неолибералната пропаганда, клетите българи...
      https://www.facebook.com/Bulgaria.MMT/posts/285042184971442?comment_id=1283530&offset=0&total_comments=384&notif_t=share_comment

      Изтриване
  2. Проблемите са много - 3 планетарни катастрофи - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/14/vajno-e-kolko-neft-ima.1139467#comments

    На блога съм описал как се ограбват хората и какво може да се направи ,ки като монетарни политики.

    По същество

    Аз говоря принципно в смисъл ,че трябва да има правила и закони еднакви за всички държави и световна валута с вързан за нея петрол ,и счетоводни стандарти на МВФ и т.н. но с прозрачност и публични одити на печатниците на финикийски знаци.

    ФЕД са причинили доста неща и откраднали но сега света повече от всякога с нуждае от една световна валута и нефт вързан към нея и САЩ засега са по-малкото зло в смисъл ако позволяват международни одити на ФЕД и подържат прозрачност.

    За България също съм написал какво може да се направи с валутният борд.

    ОтговорИзтриване