СЪДЪРЖАНИЕ НА

сряда, 22 май 2013 г.

Ако някой ви каже, че Федералният Резерв на САЩ е частна институция, не му вярвайте.Бен Бернанки: “Ние сме агент на Министерството на финансите, и работата ни е да правим това, което те ни кажат да правим.”


Същото би трябвало да важи и за БНБ, но, за съжаление, валутният борд е предоставил всичко в ръцете на спекулантите с български ДЦК.

5 коментара:

 1. една ММТ приказка:

  https://docs.google.com/file/d/0ByPn8l8SCjhoWHpkQ0VGWUJiQVU/edit?pli=1

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много поучителна приказка, kaluger!

   За съжаление вторият й край е реалност в България, а и в останалия свят. :-(

   Вие ли сте авторът й?

   Бих искал да я публикувам в ММТ блога.

   Изтриване
  2. В приказката всичко се обърква, когато поради някаква необяснима причина първият брат казва, че няма да направи палачинките, които преди обикновено правел, докато не му дадат една пара.

   В съвременната парична система правителството, чрез налагането на данъци, погасяеми в националната валута, която само то има право легално да издава, предизвиква търсенето на парата. Защото, който не си плати данъците ще бъде наказан с глоба и дори затвор.

   Т.е. правителството първо създава търсене на националната валута (парата), за да може да осигури нужните му стоки и услуги, които използва за общото благо - такива неща като отбрана, законодателство и ред, образование, здравеопазване и т.н.

   Ето защо, както приказката много хубаво ни показва, е пълна глупост от страна на правителството първо да създаде търсене на парата, а след това да не го задоволи напълно, създавайки достатъчно количество от нея, а оствя част от търсещите парата да бъдат безработни и да мизеруват, крадат, пропиват се, разболяват, емигрират, развеждат, самоубиват.....

   Изтриване
  3. може разбира се,
   ето docx версия
   https://docs.google.com/file/d/0ByPn8l8SCjhoYXdnRzgxanlWeVE/edit?usp=sharing

   Тази приказка е опит да осмисля това което чета в този блог.

   Изтриване
  4. Kaluger, хората като Вас ме правят истински щастлив от усилията ми в публикуването на този блог. Благодаря!!!

   Изтриване