СЪДЪРЖАНИЕ НА

понеделник, 14 януари 2013 г.

Надежда за Гърция?На 24.01.2013 г. серията от лекции към Колумбийския унивеситет в Ню Йорк "Съвременните пари и обществените интереси" организира семинар с участието на представители на гръцката опозиция СИРИЗА, начело с лидера Алексис Ципрас, на който ще се дискутират актуалните проблеми на Гърция и Еврозоната и начините за решаването им. 

Икономисти от школата на Модерната монетарна теория (ММТ) ще участват също и се надявам да убедят представителите на гръцката опозиция, че тежките икономически проблемите на Гърция идват от еврото - чужда за Гърция и всички страни-членки валута. Една знаеща опозиция би била първата важна стъпка за излизане от кризата. Следващата важна стъпка е да се убедят и гръцките избиратели.

***


За съжаление не успях да присъствам лично на срещата с гръцката опозиция в Колумбийския университет, но от видеоматериалите от събитието не съм голям оптимист за Гърция. Засега гръцката опозиция не допуска възможността за излизане от Еврозоната - единственото правилно за гръцкия народ решение.

Бях направил специална ММТ шапка-подарък за г-н Ципрас, която щях да нахлупя на главата му, уви - не можах да присъствам.1 коментар:

  1. Той бе "убеден" отдавна за предателството му ... в Тексас и в Institut Brookings ... а и цялата му партийка от 3-4% се превърна в убежище на всичките мошеници и кариеристи от Пасок , така че стана Нов Пасок ... за каква левица още се говори ... той отиде и се снима с Станишев , Шулц и се говори че ще стане член на Соц.Интернационал ... С.Г.П.

    ОтговорИзтриване