неделя, 30 юни 2013 г.

Българските протести – след тях накъде?





Всички знаем какво ни накара да излезем на улиците и да протестираме, този път срещу съвсем новото българско правителство, излъчено след избори, проведени при едва 50% избирателна активност. Това са: огромната безработица, ниските доходи, непозволяващи покриването на основните житейски нужди, стопанската разруха, в която българските фирми са принудени да оцеляват. 

За престъпната корумпираност на политическия и икономическия ни “елит” дори няма нужда да говоря – всички сме отвратени от вече 23 годишния ни преход, довел до олигархичния модел капитализъм в България.
Това, че правителството “Олигархски” ще падне скоро, за мен не подлежи на съмнение.
Какво правителство е нужно на България след това?
Тези от вас, които са прочели публикацията "ММТ за деца и ..." вече знаят, че наличието на безработица, ниски доходи или инфлация в една държава е единствено резултат от човешка грешка, грешка на правителството в тази държава. Да ли грешката му е умишлена или поради невежество, за избирателите не е от значение. Те само трябва да знаят, че се нуждаят спешно от ново правителство, което няма да допусне същата грешка.
Не вярвайте на тези ваши избранници в държавната власт, които след като са избрани започнат да ви казват, че са заварили много тежка ситуация, и видите ли, възникнали са нови проблеми, за които те не са знаели преди и затова не биха могли да подобрят икономиката на страната и съответно тежкото положение на гражданите й.
Българи, чуете ли горното твърдение от вашите политически избранници, знайте, че спешно се нуждаете от нов работник, който да свърши работата, за която сте го назначили. Това е всичко.

Из предсмъртното писмо на Левски според "Бъзикилийкс":
“...За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.."

Райчо Марков
Ню Йорк

11 коментара:

  1. Ако съдехме продажните политици с техните въздухарски обещания според правилото на Левски.....сега целият ни т.нар. „политически елит“ щеше да е отишъл където му е мястото......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Сашо, но за жалост други сме българите, "заточени" в чужбина.

      Изтриване
  2. То в чужбина избяга цветът на нацията...изтичане на мозъци, вече в нашите икономически университети дори го изучават като тема....ама никой нищо не прави срещу това, само сегиз-тогиз ни коткат „Бягайте, навън, деца, вижте у нас каква е мизерия!“...С такова мислене наистина ще си остане мизерия, а родните мафиоти и олигарски в един момент ще установят, че ограбват държава без население и с продадени и препродадени ресурси....Затова и протестите като тези, които в последната половин година викат - и се борят - срещу статутквото се едно от най-положителните неща, които са се случвали напоследък...друг е въпросът, че ако няма цялостна промяна на модела, накрая пак мафията ще си властва.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно! Протестите са най-важното събитие в България от 1997 г. насам.

      Изтриване
  3. Само да кажа, че предсмъртното писмо на Левски е измислица :)

    ОтговорИзтриване
  4. В буквалния смисъл :)
    http://neverojatno.wordpress.com/2008/11/23/pismo/

    Моля, обърнете внимание на името на сайта, подзаглавието му, а ако ви остане време - и на текста горе вляво. Никой не очаква "сериозен" цитат от в. "Стършел" нали?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Аз не проверих източника, когато този цитат от "Предсмъртното писмо на Левски" ми бе даден някъде във Фейсбук, но напълно подкрепям виждането "Базикилийкс" и ще им дам нужния кредит. "Бъзикилийкс" и "България и ММТ" имат много общи идеи.

      Изтриване
    2. Тогава ще си позволя да препоръчам и този:
      http://www.nenovinite.com/
      (Нямам нищо общо със сайтовете - обикновен потребител (читател) съм; зареждат ме с настроение по време на сутрешното кафе.)

      "Аз не проверих източника, когато този цитат от "Предсмъртното писмо на Левски" ми бе даден..."
      Определено ще Ви успокои фактът, че дори историци публикуваха опровержения за автентичността му :D

      Изтриване
    3. Благодаря за линка. Ще го пробвам утре със сутрешното си кафе. :-)

      Изтриване