вторник, 26 март 2013 г.

Българските министър-председатели на прехода – открийте двете прилики


1. АНДРЕЙ ЛУКАНОВ

2. ДИМИТЪР ПОПОВ

3. ФИЛИП ДИМИТРОВ

4. ЛЮБЕН БЕРОВ

5. ЖАН ВИДЕНОВ

6. ИВАН КОСТОВ

7. СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ

8. СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

9. БОЙКО БОРИСОВ

Това са хора от различни партии, с различни политико-икономически възгледи и философии, някои и без всякакви такива. Някои по-будни, други не толкова, някои с по-голям международен авторитет, други не толкова, някои некорумпирани, други не толкова. Изобщо има много и всякакви различия  между тях.

В две неща те си приличат като близнаци:

1. Правителството на всеки един от тях бе излъчено от българските избиратели;

2. Последиците от провежданата от всеки един от тях икономическа политика бяха трагични за българския народ.

За периода от времето между първия министър-председател, г-н Луканов и последния, г-н Борисов, българите, на територията на страната, намаляха с 22% - нещо невиждано в световната история. Забележете също така, че през същото това време България не е била жертва на външен агресор или на голямо природно бедствие.

Изводи?

Българското общество се нуждае спешно от съвсем нови, свежи идеи, които да накарат икономиката ни да работи пълноценно за нуждите на всички българи на територията на страната. Първият български ММТ блог предлага тези идеи във вид на политическа програма за България. Застанете зад нея.

Ние, българите, можем да го направим, защото сме непредубедени, природно интелигентни, трудолюбиви, изобретателни, любопитни, гостоприемни и в същото време притежаваме най-красивата страна на земята.

Райчо Марков
Ню Йорк

1 коментар:

  1. Друга основна прилика, която е следствие от убийствените икономически политики, водени от тези правителства е, че нито едно от тях е било преизбрано. Нещо повече, някои дори не успяватда завършат и първия си мандат, изритани от недоволството на протестирашите българи.

    ОтговорИзтриване